Házirend

Kisberényi Menedék Vendégházak

A harmonikus együttműködés érdekében kérem szakítson 5 percet arra, hogy  elolvassa a házirendet!

 1. A házirend célja a bérlő, a vendégek és a szállásadó közti együttműködés megteremtése. Igazodási pontjai úgy lettek kialakítva, hogy figyelembe veszik mindkét fél érdekeit és céljait. Ennek megfelelően a szállásadó mindent elkövet, hogy a vendégház és a környezete biztosítsa a vendégek pihenését, feltöltődését, és megelégedettségét, a bérlők pedig figyelembe veszik a szállásadó igényét, melynek lényege, hogy a bérleti használat alatt a vendégházak rövid és hosszú távú működésének biztonsága ne sérüljön. Törekednek a villamos és víz energia ésszerű, takarékos felhasználására, mindent elkövetnek, hogy ne okozzanak kárt a bérlet során.
 2. Házirend elfogadása feltétele a Vendégházak foglalásásnak. 
 3. Mindkét fél vállalja, hogy amennyiben olyan kérdés merül fel, melyet ezen házirend nem tárgyal, akkor a kölcsönösség fenntartásával lehetőséget biztosítanak egymásnak a megegyezésre.
 4. A Vendégházak bérleti feltételeiről, a lehetséges szolgáltatásokról a www.kisberenyimenedek.hu oldalon kaphat részletes tájékoztatót. Amennyiben olyan kérdése lenne, melyre az oldalon nem kapott választ, kérdéseit e-mailben az info@sziriuszfenye.hu címre küldheti, vagy hívja a +36 húsz 8000 990 számon Borbély Gábort, a kiadásért felelős személyt.
 5. A Vendégházak, a Kisberényi Menedék Földház és Napház a H-8693 Kisberény, Petőfi Sándor u. 33. szám alatt találhatóak. A Vendégházakról leírást a www.kisberenyimenedek.hu weboldal "Szállás" menüpontjában kaphat.
 6. A Házirendet valamennyi, a Vendégházakban tartózkodó személy köteles megismerni, és az ott tartózkodás teljes időtartama alatt betartani.
 7. A Vendégházakban folyamatosan csak a foglaláskor megadott személyek tartózkodhatnak. Bérlők által meghívott vendégek reggel 10.00 órától este 22.00 óráig tartózkodhatnak meghívottként a Vendégházakban. Idegen, be nem jelentett személyeknek az éjszakát a Vendégházakban tölteni tilos!
 8. A szállásadó jogosult előzetes bejelentés nélkül ellenőrizni a Vendégházakban tartózkodó személyek létszámát, a vendégek személyiségi jogainak betartásával.
 9. A Vendégházakban TILOS a dohányzás, kábítószer vagy túlzott mennyiségű alkohol fogyasztása, valamint bármilyen gyúlékony anyag (mécses, illatgyertya, füstölő stb.) használata! Igény szerint a kandallók biztonságos üzemeltetéséért a foglaláskor megadott személynek kell teljes anyagi felelősséget vállalnia
 10. A teraszon, illetve az udvaron való dohányzáskor kérjük a csikkeket nem eldobálni, hanem a kijelölt helyen, az arra kijelölt tárolóba összegyűjteni, a gyűjtőt pedig a már nem égő cigarettacsikkekkel távozáskor a zöld kukába kiüríteni szíveskedjenek.
 11. Tüzet csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad gyújtani, használata után minden esetben gondoskodni kell és meg kell győződni a tűz kioltásáról! A tűzrakóhelyen csak tűzifát és papírt lehet égetni!
 12. A Vendégházak a pihenést szolgálják! A házakban, illetve a kertben való hangoskodás, bulizás sem éjjel, sem nappal nem megengedett. A további kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük ennek szigorú betartását a Kisberényi Önkormányzat csendrendelete szerint.
 13. A Nyaralóházba bármilyen háziállat bevitele TILOS!
 14. A kertben, illetve az utcán is TILOS gépkocsit mosni!
 15. A hulladék gyűjtése szelektív, ezért a műanyag vizes, üdítős palackokat, egyszer használatos műanyag edényeket kérjük a sárga kukába beletenni. Egyéb kommunális hulladékot a zöld kukába kérjük elhelyezni. A zöldkukák kukásautóval történő ürítése minden szerda reggel történik. A Vendégházak szemetesei szemetes zacskókkal béleltek, zacskókat a mosogató alatti konyhaszekrényben találnak.
 16. Amennyiben a Vendégházak takarításra szorulnak, takarítóeszközöket, takarítószereket a fürdőkben találnak.
 17. Az Vendégházak területén riasztóberendezés működik, kérjük a tisztelt vendégeinket, hogy az ingatlan elhagyásakor a riasztót bekapcsolni, a bejárati kaput minden esetben zárva tartani szíveskedjenek.
 18. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsokat vissza kell adni a szállásadónak.
 19. A vendégek a Vendégházban lévő minden berendezési, felszerelési, valamint használati tárgyért teljes anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégházak berendezését csak a tulajdonos előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.
 20. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használat következtében okozott károkat meg kell téríteni a szállásadó felé. Károk anyagi rendezéséért mindenkor a foglaláskor megadott felelős személy tartozik teljes felelősséggel.
 21. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.
 22. A Vendégházakban hagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget. Amennyiben egy vendég valamilyen tárgyat hátrahagy, térítés esetén postán utána küldjük.
 23. A Vendégházak legrövidebb bérleti lehetősége 3 éjszaka. A minimálisan kiszámlázott díj 4 személy részére történik éjszakánként. Mindkét vendégház 5+1 fő elhelyezésére lett berendezve, nem pótágyazhatóak.
 24. szállásfoglalás a honlapunk foglalási rendszerének használatával történik. A foglalás a házirend elfogadásával és a teljes szállásdíj 30%-ának átutalásával jön létre.
 25. Foglalást csak írásban tudunk elfogadni, melyben fel kell tüntetni legalább egy felelős személyt és adatait (név, lakcím, személyt igazoló okmány száma), aki felel az együttműködésért és a házirend betartásáért. Az írásos szállásigényt 24 órán belül igazoljuk vissza, mely alapján garanciát vállalunk a szállás kiadására.
 26. A szállásfoglalás az érkezés előtt két hetet meghaladó időben mondható le, írásos formában, következmények nélkül. Az érkezéstől számított 14. napon és azon belüli lemondás esetén a foglaló összege nem kerül visszafizetésre, de egy későbbi foglalás esetén (1 éven belül) annak összegét beszámítjuk.
 27. A Vendégházakat a vendégek csak a teljes szállásdíj és a helyi önkormányzat rendelete szerinti, az összes tervezett vendégéjszakára számított idegenforgalmi adó megfizetését követően foglalhatják el.
 28. Vendégeinket az érkezés napján 15.00-18.00 között szeretettel várjuk. Amennyiben a megadott időpont valamely oknál fogva nem tartható, megegyezünk. A vendégek érkezéskor kötelesek a személy- és lakcím azonosításhoz szükséges okmányokat a szállásadó részére a vendégkönyvben szerepeltetendő adatok megismerése érdekében átadni.
 29. A távozás napján vendégeinknek legkésőbb 11.00 óráig el kell hagyniuk a Vendégházat, munkatársainknak biztosítva a takarítás lehetőségét. Vendégeknek a vendégházat úgy kell vissza adnia, ahogy azt átvették. Szemeteseket ki kell üríteni, edényeket elmosogatva vissza tenni a helyükre. Étkezési maradékokat eltakarítani, össze seperni. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a szállásfoglalás díjához 5.000 Ft takarítási összeget számítunk fel. 
 30. Parkolás: a Vendégházak közös személy- és autóbejárattal rendelkeznek, kérem a vendégeket, hogy egymásra legyenek tekintettel, a ki- és bejárást biztosítani szíveskedjenek. 
 31. Fizetés számla ellenében történhet átutalással, készpénzben, bakkártyával illetve OTP és KH Széchenyi Pihenőkártyával lehetségesek. 
 32. A Vendégházak bérleti árában a következő szolgáltatások szerepelnek:

  - közüzemi díjak, villany, víz, gáz és egyéb rezsiköltségek, de nem tartalmazza a fűtés költségét.

  - személyenkénti ágy, ágynemű és ágyneműhuzat, 7 napot meghaladó tartózkodás esetén az ágyneműcserét (8. napon).

  - konyha és eszközeinek használata, ökológiailag lebomló tisztítószerek használata (https://cleaneco.hu/)

  - wifi hálózat ingyenes használata (jelszó a kulcsok átadásakor)

  - nappaliban lévő TV és zenelejátszó használata. 

  - fürdő és felszereléseinek használata, kéztörlő

  - házak teraszainak, kerti ülőgarnitúrának és napernyőnek a használata

  - kerékpártároló, tárolás céljából garázs használata

  - igény esetén gyermek etetőszék használata

  - hátsó kert használata

A megélhetésünket, egészségünket és a békénket a természet biztosítja a faluban, ezért vendégeinket is szeretnénk megkérni arra, hogy ittlétük alatt ezt legyenek kedvesek figyelembe venni. Lehetőségeikhez képest maximálisan óvják környezetüket és a természetet. Így lesz mit élveznie, és lesz "kitől" tanulnia az elkövetkezendő generációnak is. Ezért mindent úgy hagyj magad után, ahogy legközelebb látni szeretnéd!


Vendégházak üzemeltetője:

SZÍRIUSZ FÉNYE Nonprofit Kutató Fejlesztő Kft.

H-8693 KISBERÉNY, Petőfi Sándor utca 48.

adószám: 23809518-2-14

Eu: HU23809518

K&H:10404742-50526550-70841004

Cg.14-09-312295

NTAK: EG19022346